Nieuws › Van der Veen Bedrijfswagens

Nieuws

16 mrt 2017

EU-parlement wijst Duitse wegentol af

Het Europees Parlement heeft zich woensdag met 510 tegen 126 stemmen tegen invoering van de Duitse wegentol gekeerd. “De Europese Commissie moet de bezwaarprocedure tegen deze wet weer opstarten”, vinden EU-parlementariërs Wim van de Camp en Jeroen Lenaers (CDA).

26 jan 2017

Duitse regering keurt omstreden tolwet goed

De Duitse regering is woensdag akkoord gegaan met een vernieuwde tolwet. De tol is omstreden omdat autobestuurders uit buurlanden, waaronder Nederland, moeten gaan betalen voor de snelwegen terwijl Duitse weggebruikers het geld via de belastingen terugkrijgen.

22 dec 2016

BOVAG wil bijtelling per kilometer voor privégebruik leaseauto

Zakelijke mobiliteit kan en moet een stuk slimmer. Op dit moment staan de fiscale spelregels slimme, flexibele en duurzame zakelijke mobiliteit in de weg. Een eerste stap is wat BOVAG betreft een experiment met een bijtelling per kilometer voor het privégebruik van een leaseauto.

21 nov 2016

Investeringsaftrek Bedrijfswagen 2016

Investeert u in bedrijfsmiddelen? Dan kunt u met een investeringsaftrek een bedrag van de winst aftrekken. U komt dan in aanmerking voor Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (kia). De hoogte van de kia hangt af van het geïnvesteerde bedrag.

31 okt 2016

'Meerderheid voor kilometerheffing'

Een meerderheid van de Nederlanders is voor een systeem waarbij automobilisten betalen voor het gebruik van de auto in plaats van voor het bezit. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 19.000 leden van het opiniepanel van het actualiteitenprogramma.

12 sep 2016

Wetsvoorstel fiscale behandeling (bestel)auto’s aangenomen

De bijtelling, wegenbelasting en BPM van (bestel)auto’s veranderen vanaf 2017. Recent heeft de Eerste Kamer een wetsvoorstel aangenomen over de fiscale behandeling van (bestel)auto’s. Hieronder staan de wijzigingen voor u op een rij, per categorie auto.