Nieuws › Van der Veen Bedrijfswagens

Nieuws

19 jul 2017

Bestelauto's verplaatsen 10 procent van totaal vervoerde gewicht

In 2016 zijn ongeveer 800.000 bestelauto's en -busjes voor zakelijke doeleinden gebruikt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Met name bouw- en service gebruiken bestelauto's. Servicebedrijven hebben vorig jaar 34 miljoen ton goederen met bestelauto's vervoerd. Bouwbedrijven volgen met 22 miljoen ton. Post- en pakketbedrijven hebben 8 miljoen ton in de voertuigen gestopt.

De wagens hebben vorig jaar in totaal 15,8 miljard kilometers afgelegd voor het vervoeren van de goederen. Dat komt neer op gemiddeld 43 miljoen kilometer per dag

14 jul 2017

Nederlandse vakantieganger spendeert € 1.650 aan autovakantie

Bijna alle schoolvakanties zijn officieel begonnen. Ook deze zomer vertrekt weer de helft van de Nederlandse huishoudens met de auto op vakantie. Belangrijkste redenen om met de auto op vakantie te gaan zijn vrijheid, budget en de extra ruimte die een auto biedt. De populairste bestemming is wederom Frankrijk, hoewel Noord- en Oost-Nederland Duitsland verkiezen. Gemiddeld spendeert de Nederlandse autovakantieganger € 1.650,- inclusief brandstof, eten, drinken, uitjes en verblijf. Een op de drie autovakantiegangers gaat met de kinderen op vakantie en geeft gemiddeld € 300,- meer uit. Dit blijkt uit een uitgebreide enquête  onder ruim 800 respondenten uitgevoerd door Pricewise in samenwerking met CG selecties.

Over het algemeen gaat de Nederlandse autovakantieganger goed voorbereid op reis. De helft kijkt van tevoren of er wegwerkzaamheden zijn op de route en ruim 84% zorgt ervoor dat zijn auto piekfijn in orde is voordat de reis start. Een derde van alle autovakantiegangers is zelfs dubbel verzekerd voor pechhulp. Ruim 80% weet welke items verplicht aanwezig moeten zijn in de auto. Ook gaat de helft van alle Nederlanders gaat niet op vakantie zonder koelbox en wc papier

19 mei 2017

Een op de acht verstuurt appjes achter het stuur

Een op de acht automobilisten verstuurt weleens berichten vanachter het stuur. Met de telefoon aan het oor bellen, dus niet-handsfree, doet bijna een op de tien automobilisten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

16 mrt 2017

EU-parlement wijst Duitse wegentol af

Het Europees Parlement heeft zich woensdag met 510 tegen 126 stemmen tegen invoering van de Duitse wegentol gekeerd. “De Europese Commissie moet de bezwaarprocedure tegen deze wet weer opstarten”, vinden EU-parlementariërs Wim van de Camp en Jeroen Lenaers (CDA).

26 jan 2017

Duitse regering keurt omstreden tolwet goed

De Duitse regering is woensdag akkoord gegaan met een vernieuwde tolwet. De tol is omstreden omdat autobestuurders uit buurlanden, waaronder Nederland, moeten gaan betalen voor de snelwegen terwijl Duitse weggebruikers het geld via de belastingen terugkrijgen.

22 dec 2016

BOVAG wil bijtelling per kilometer voor privégebruik leaseauto

Zakelijke mobiliteit kan en moet een stuk slimmer. Op dit moment staan de fiscale spelregels slimme, flexibele en duurzame zakelijke mobiliteit in de weg. Een eerste stap is wat BOVAG betreft een experiment met een bijtelling per kilometer voor het privégebruik van een leaseauto.