Nieuws › Van der Veen Bedrijfswagens

Nieuws

01 feb 2019

Rekeningrijden, willen we het echt?

Natuurlijk, er is veel ellende in de wereld: Syrië, Jemen, Venezuela, plastic in zee en CO2 in de lucht. Gelukkig is er af en toe ook goed nieuws te melden. Deze keer is dat…: Rekeningrijden. Jippie, we willen het!  Nu alleen nog een paar achterlopers in de politiek overtuigen! Maar …eh, willen we echt zo graag?

25 okt 2018

Eén autosticker voor alle milieuzones in EU

Het Europees Parlement wil onderzoeken of er een uniforme Europese autosticker kan komen voor toegang tot milieuzones in steden. Dat zou een einde kunnen maken aan de huidige wirwar aan toegangseisen voor schone voertuigen in Europese stedelijke milieuzones. Alleen auto’s die voldoen aan de strengste Europese uitstootnormen krijgen het zogenaamde Ultra Low Emission Vehicle label

23 jul 2018

Met de Auto op Vakantie

De vakantie is voor alle scholen in Nederland officieel ingegaan. Dat betekent zomervakantie en daarmee héél véél vakantiegangers op de weg. Nederlanders gaan namelijk maar al te graag op autovakantie . Hoe meer mensen op de weg, hoe langer de afstand naar de bestemming en hoe zwaarder beladen de auto, hoe meer kans op pech en ongevallen. Daarom is het heel erg belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Denk daarbij aan de autocheck, het inpakken van de wagen, bepaalde verplichte tools voor in de auto en de dekking van de autoverzekering. Na het lezen van dit korte en bondige artikel, kun je goed voorbereid de weg op.

27 dec 2017

Nederlanders onbekend met nieuwe regels winterbanden in Duitsland

Per 1 januari worden de regels voor het gebruik van winterbanden in Duitsland aangescherpt, maar volgens onderzoek van Markteffect in opdracht van Bovag is 86 procent van de Nederlandse automobilisten daar niet van op de hoogte.

23 nov 2017

Tachograafplicht bij aanhangwagens?

Sinds 2 maart 2015 zijn er formeel nieuwe Europese regels geldig voor het rijden met een bestelauto met aanhangwagen. Wij merken dat er bij zowel ondernemers als consumenten veel onduidelijkheid is over wanneer de combinatie nu wel verplicht is om te rijden met een tachograaf en wanneer niet.

19 jul 2017

Bestelauto's verplaatsen 10 procent van totaal vervoerde gewicht

In 2016 zijn ongeveer 800.000 bestelauto's en -busjes voor zakelijke doeleinden gebruikt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Met name bouw- en service gebruiken bestelauto's. Servicebedrijven hebben vorig jaar 34 miljoen ton goederen met bestelauto's vervoerd. Bouwbedrijven volgen met 22 miljoen ton. Post- en pakketbedrijven hebben 8 miljoen ton in de voertuigen gestopt.

De wagens hebben vorig jaar in totaal 15,8 miljard kilometers afgelegd voor het vervoeren van de goederen. Dat komt neer op gemiddeld 43 miljoen kilometer per dag