Nieuws
05 nov 2020
ANWB, BOVAG en RAI in Telegraaf: autobelasting moet op de schop
Han ten Broeke: “Aan de ene kant heeft de overheid torenhoge ambities als het gaat om vergroening en klimaat, aan de andere kant zet de overheid er de rem op. Alsof je gas geeft en remt tegelijk. Iedereen weet dat dat niet goed gaat”, aldus de BOVAG-voorzitter. “De automarkt ontbeert doorstroming. We hebben een van de oudste wagenparken van Europa. Dat past niet bij de duurzame doelstellingen van het kabinet. Met name kleine auto’s worden alweer fors duurder begin volgend jaar. Wij vinden dat iedereen zijn groene steentje moet kunnen bijdragen.”
In de Telegraaf zegt Han ten Broeke: “Het doet me denken aan de Nederlandse huizenmarkt, daar is ook te weinig doorstroming. Een moderne zuinige diesel wordt gecriminaliseerd, terwijl die schoon is en bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen. Die niet gehaald worden als alleen de elite elektrisch kan rijden.
10 jun 2020
RDW: grote risico’s tussenschermen
Het plaatsen van een afscherming tussen de eerste en tweede zitrij is wel mogelijk, aldus de RDW. Dan moet er wel aan diverse veiligheidsvoorschriften worden voldaan.
27 mrt 2020
Ook Dutchfinance komt met regeling voor financial-leaseklanten
Dutchfinance probeert zoveel mogelijk bij te dragen aan de bedrijfscontinuïteit van onze financial-leaseklanten. Daarom bieden ze per direct (en tot nader order) een betalingsregeling om de maandlasten van deze klanten tijdelijk te kunnen verlichten.
27 mrt 2020
Betaalpauze van zes maanden voor klanten met Financial Lease contract bij Alpha Credit
Vanwege de impact van het coronavirus treft Alpha Credit Nederland de volgende steunmaatregelen voor klanten
26 mrt 2020
APK-termijn in aantal landen opgerekt
De APK-termijn wordt in steeds meer landen opgerekt om te voorkomen dat autobezitters tijdens de coronacrisis onnodig naar een garage of een keuringsstation moeten. In Nederland blijven de regels voor de APK tot nu toe echter ongewijzigd, zo blijkt uit de website van de RDW.
03 feb 2020
'Roettaks' per 1 januari 2020 ingevoerd
Wanneer je een dieselauto bezit zonder af-fabriek roetfilter, dan betaal je vanaf 1 Januari een fors bedrag bovenop de wegenbelasting.
Eigenaren van een personenauto of bestelauto met een dieselmotor zónder af-fabriek roetfilter en een fijnstofuitstoot van meer dan 5 milligram per kilometer krijgen dit jaar te maken met een verhoogde motorrijtuigenbelasting. Per 1 januari voert de Rijksoverheid de 'fijnstoftoeslag mrb' in, in de volksmond beter bekend als de roettaks.
Deze toeslag bedraagt vijftien procent van het normale mrb-tarief. Voor een doorsnee dieselauto met een leeggewicht tussen de 1350 en 1450 kilo komt dat op jaarbasis neer op een verhoging van de wegenbelasting met 225 euro.
Met deze toeslag wil de overheid het bezit en gebruik van vervuilende dieselauto's ontmoedigen. Fijnstofuitstoot is immers schadelijk voor milieu en de gezondheid en dieselauto's met roetfilter hebben een roetuitstoot die tientallen maler lager ligt