Nieuws › Van der Veen Bedrijfswagens

Nieuws

23 jul 2018

Met de Auto op Vakantie

De vakantie is voor alle scholen in Nederland officieel ingegaan. Dat betekent zomervakantie en daarmee héél véél vakantiegangers op de weg. Nederlanders gaan namelijk maar al te graag op autovakantie . Hoe meer mensen op de weg, hoe langer de afstand naar de bestemming en hoe zwaarder beladen de auto, hoe meer kans op pech en ongevallen. Daarom is het heel erg belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Denk daarbij aan de autocheck, het inpakken van de wagen, bepaalde verplichte tools voor in de auto en de dekking van de autoverzekering. Na het lezen van dit korte en bondige artikel, kun je goed voorbereid de weg op.

27 dec 2017

Nederlanders onbekend met nieuwe regels winterbanden in Duitsland

Per 1 januari worden de regels voor het gebruik van winterbanden in Duitsland aangescherpt, maar volgens onderzoek van Markteffect in opdracht van Bovag is 86 procent van de Nederlandse automobilisten daar niet van op de hoogte.

23 nov 2017

Tachograafplicht bij aanhangwagens?

Sinds 2 maart 2015 zijn er formeel nieuwe Europese regels geldig voor het rijden met een bestelauto met aanhangwagen. Wij merken dat er bij zowel ondernemers als consumenten veel onduidelijkheid is over wanneer de combinatie nu wel verplicht is om te rijden met een tachograaf en wanneer niet.

19 jul 2017

Bestelauto's verplaatsen 10 procent van totaal vervoerde gewicht

In 2016 zijn ongeveer 800.000 bestelauto's en -busjes voor zakelijke doeleinden gebruikt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Met name bouw- en service gebruiken bestelauto's. Servicebedrijven hebben vorig jaar 34 miljoen ton goederen met bestelauto's vervoerd. Bouwbedrijven volgen met 22 miljoen ton. Post- en pakketbedrijven hebben 8 miljoen ton in de voertuigen gestopt.

De wagens hebben vorig jaar in totaal 15,8 miljard kilometers afgelegd voor het vervoeren van de goederen. Dat komt neer op gemiddeld 43 miljoen kilometer per dag

14 jul 2017

Nederlandse vakantieganger spendeert € 1.650 aan autovakantie

Bijna alle schoolvakanties zijn officieel begonnen. Ook deze zomer vertrekt weer de helft van de Nederlandse huishoudens met de auto op vakantie. Belangrijkste redenen om met de auto op vakantie te gaan zijn vrijheid, budget en de extra ruimte die een auto biedt. De populairste bestemming is wederom Frankrijk, hoewel Noord- en Oost-Nederland Duitsland verkiezen. Gemiddeld spendeert de Nederlandse autovakantieganger € 1.650,- inclusief brandstof, eten, drinken, uitjes en verblijf. Een op de drie autovakantiegangers gaat met de kinderen op vakantie en geeft gemiddeld € 300,- meer uit. Dit blijkt uit een uitgebreide enquête  onder ruim 800 respondenten uitgevoerd door Pricewise in samenwerking met CG selecties.

Over het algemeen gaat de Nederlandse autovakantieganger goed voorbereid op reis. De helft kijkt van tevoren of er wegwerkzaamheden zijn op de route en ruim 84% zorgt ervoor dat zijn auto piekfijn in orde is voordat de reis start. Een derde van alle autovakantiegangers is zelfs dubbel verzekerd voor pechhulp. Ruim 80% weet welke items verplicht aanwezig moeten zijn in de auto. Ook gaat de helft van alle Nederlanders gaat niet op vakantie zonder koelbox en wc papier

19 mei 2017

Een op de acht verstuurt appjes achter het stuur

Een op de acht automobilisten verstuurt weleens berichten vanachter het stuur. Met de telefoon aan het oor bellen, dus niet-handsfree, doet bijna een op de tien automobilisten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).