Nieuws › Van der Veen Bedrijfswagens

Nieuws

17 jun 2021

Nijpend tekort aan elektronische componenten breekt autofabrikanten op

Al zolang de autoproductie na het diepste coronadal weer op gang kwam, horen we verontrustende berichten dat fabrikanten met de ‘handrem’ erop werken. Door een nijpend tekort aan processoren en andere halfgeleiders worden mondiaal fabrieken en lopende banden stilgelegd. Zelfs kabelisolatie blijkt een flessenhals. Specialisten voorspellen dat die miljarden kostende problemen zeker tot volgend jaar voortduren.

20 apr 2021

Corona update

In verband met de Corona richtlijnen zij we als volgt geopend:

verkoop voor zakelijke klanten (business to business), in Groningen en online. Verkoop particulieren op afspraak. Werkplaats open voor particulieren en zakelijke klanten.

12 nov 2020

WA-SCHADES STRAKS OOK BIJ EIGEN VERZEKERAAR TE CLAIMEN

Consumenten met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) kunnen straks een schade aan een motorvoertuig ook bij hun eigen verzekeraar claimen. Nu moeten ze die vaak nog verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft verzekeraars toestemming gegeven een regeling uit te werken waarbij ze de schadeafwikkeling onderling regelen.

05 nov 2020

ANWB, BOVAG en RAI in Telegraaf: autobelasting moet op de schop

Han ten Broeke: “Aan de ene kant heeft de overheid torenhoge ambities als het gaat om vergroening en klimaat, aan de andere kant zet de overheid er de rem op. Alsof je gas geeft en remt tegelijk. Iedereen weet dat dat niet goed gaat”, aldus de BOVAG-voorzitter. “De automarkt ontbeert doorstroming. We hebben een van de oudste wagenparken van Europa. Dat past niet bij de duurzame doelstellingen van het kabinet. Met name kleine auto’s worden alweer fors duurder begin volgend jaar. Wij vinden dat iedereen zijn groene steentje moet kunnen bijdragen.”

 

In de Telegraaf zegt Han ten Broeke: “Het doet me denken aan de Nederlandse huizenmarkt, daar is ook te weinig doorstroming. Een moderne zuinige diesel wordt gecriminaliseerd, terwijl die schoon is en bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen. Die niet gehaald worden als alleen de elite elektrisch kan rijden.

10 jun 2020

RDW: grote risico’s tussenschermen

Het plaatsen van een afscherming tussen de eerste en tweede zitrij is wel mogelijk, aldus de RDW. Dan moet er wel aan diverse veiligheidsvoorschriften worden voldaan.

27 mrt 2020

Ook Dutchfinance komt met regeling voor financial-leaseklanten

Dutchfinance probeert zoveel mogelijk bij te dragen aan de bedrijfscontinuïteit van onze financial-leaseklanten. Daarom bieden ze per direct (en tot nader order) een betalingsregeling om de maandlasten van deze klanten tijdelijk te kunnen verlichten.