Nieuws › Van der Veen Bedrijfswagens

Nieuws

23 okt 2023

BPM op bedrijfswagens in 2025: dit moet je weten

Bij de aanschaf van diesels hoef je tegenwoordig niet op veel belastingvoordelen te rekenen, maar met bedrijfswagens is het een ander verhaal. Als ondernemer kun je nog gewoon een bestelwagen kopen zonder dat je een cent BPM hoeft te betalen. Nóg wel…

Dat gaat echter veranderen. Vanaf 2025 is het uit met de pret en moet je als ondernemer ook BPM aftikken bij aanschaf van je bedrijfswagen. Dat wil zeggen: bij bussen die niet volledig elektrisch zijn. Als je dus toe bent aan een nieuwe bedrijfswagen is het slim om deze voor 2025 te kopen.

30 mei 2023

Voorstel Euro 7 staat op kantelen

Het voorstel van de Europese Commissie om de Euro 7 norm in te voeren kan op stevig tegengas rekenen van acht EU-landen. De acht landen hebben een nota gepresenteerd met hun bezwaren en kunnen in de ministerraad voldoende stemmen om het voorstel te blokkeren.

23 mei 2023

Kosten euro 7 tot 10 x hoger

De voorstellen voor de Euro 7-emissienorm zoals de Europese Commissie die heeft opgesteld, pakken voor autofabrikanten vier tot tien keer duurder uit dan de commissie heeft voorgespiegeld.

17 mei 2023

D-Day voor aanval op Euro7

Matteo Salvini, vice-premier van Italië en minister van Infrastructuur & Transport, opende op de eerste dag van Automotive Dealer Day in Verona de aanval op de in zijn ogen veel te strenge regelgeving vanuit Brussel.

18 jan 2023

4e Rijbewijsrichtlijn: digitaal rijbewijs en 4,25 ton rijden met een B-rijbewijs

De Europese Commissie streeft naar eenheid in Europa en wil daarom de huidige derde rijbewijsrichtlijn herzien. De vierde rijbewijsrichtlijn die daaruit voortkomt, zal dit jaar worden verstrekt, maar nog wel moeten worden omgezet naar nationaal recht.

Het maximale gewicht dat je voertuig mag wegen met rijbewijs B wordt verhoogd van 3,5 ton naar 4,25 ton. Dit geldt dan in Nederland niet meer alleen als uitzondering voor elektrische bestelauto’s. De ophoging van het maximale gewicht moet vooral camperbestuurders helpen, hun voertuig is beladen vaak zwaarder dan 3,5 ton.

Met de vierde rijbewijsrichtlijn krijgt ook het digitale rijbewijs een tweede kans: het is de bedoeling dat de bijbehorende app op de smartphone volstaat bij een politiecontrole of autoverhuur. Er is ook een QR-code gepland voor op de rijbewijzen in plaats van de huidige chip om de kaart fraudebestendiger te maken.

26 okt 2022

Euro 7-norm minder streng dan verwacht

Al enkele maanden laat de Euro 7-norm op zich wachten. Deze norm zou veel strenger worden, maar daar blijkt nu niets van in huis te komen, afgaande op een eerste wetsontwerp dat uitlekte.