Nieuws › Van der Veen Bedrijfswagens

Nieuws

10 jun 2020

RDW: grote risico’s tussenschermen

Het plaatsen van een afscherming tussen de eerste en tweede zitrij is wel mogelijk, aldus de RDW. Dan moet er wel aan diverse veiligheidsvoorschriften worden voldaan.

27 mrt 2020

Ook Dutchfinance komt met regeling voor financial-leaseklanten

Dutchfinance probeert zoveel mogelijk bij te dragen aan de bedrijfscontinuïteit van onze financial-leaseklanten. Daarom bieden ze per direct (en tot nader order) een betalingsregeling om de maandlasten van deze klanten tijdelijk te kunnen verlichten.

27 mrt 2020

Betaalpauze van zes maanden voor klanten met Financial Lease contract bij Alpha Credit

Vanwege de impact van het coronavirus treft Alpha Credit Nederland de volgende steunmaatregelen voor klanten

26 mrt 2020

APK-termijn in aantal landen opgerekt

De APK-termijn wordt in steeds meer landen opgerekt om te voorkomen dat autobezitters tijdens de coronacrisis onnodig naar een garage of een keuringsstation moeten. In Nederland blijven de regels voor de APK tot nu toe echter ongewijzigd, zo blijkt uit de website van de RDW.

03 feb 2020

'Roettaks' per 1 januari 2020 ingevoerd

Wanneer je een dieselauto bezit zonder af-fabriek roetfilter, dan betaal je vanaf 1 Januari een fors bedrag bovenop de wegenbelasting.

Eigenaren van een personenauto of bestelauto met een dieselmotor zónder af-fabriek roetfilter en een fijnstofuitstoot van meer dan 5 milligram per kilometer krijgen dit jaar te maken met een verhoogde motorrijtuigenbelasting. Per 1 januari voert de Rijksoverheid de 'fijnstoftoeslag mrb' in, in de volksmond beter bekend als de roettaks.

Deze toeslag bedraagt vijftien procent van het normale mrb-tarief. Voor een doorsnee dieselauto met een leeggewicht tussen de 1350 en 1450 kilo komt dat op jaarbasis neer op een verhoging van de wegenbelasting met 225 euro.

Met deze toeslag wil de overheid het bezit en gebruik van vervuilende dieselauto's ontmoedigen. Fijnstofuitstoot is immers schadelijk voor milieu en de gezondheid en dieselauto's met roetfilter hebben een roetuitstoot die tientallen maler lager ligt

12 nov 2019

Milieuzones definitief versimpeld

Het nieuwe versimpelde milieuzonebeleid is definitief. Per 1 januari 2020 hebben gemeenten alleen nog de keuze uit twee opties voor een milieuzone voor diesel personen- en bestelauto’s. Daarnaast wordt per 2022 de huidige milieuzone voor vrachtauto’s aangescherpt naar Euro VI. Staatssecretaris Van Veldhoven heeft de nieuwe regels officieel gepubliceerd.  Het nieuwe beleid zorgt voor een einde aan deze verschillen en biedt handels- en productiebedrijven duidelijkheid en eenduidigheid voor de langere termijn